Međunarodni aerodrom Sarajevo na Međunarodnom sajmu gospodarstva-Mostar 2017.

    Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru sudjeluje i Međunarodni aerodrom Sarajevo.U okviru konferencije pod nazivom "Suvremeni transportni i komunikacijski sustavi", koja je organizirana od strane Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, obratio se i direktor aerodroma Armin Kajmaković. Direktor Kajmaković je održao prezentaciju o suvremenim sistemima za procesuiranje putničkog prtljaga na zračnim lukama.
    S tim u vezi, čelnici sajma izrazili su posebnu zahvalnost Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija za uspješan nastup javnih poduzeća i organizaciju stručnih skupova i konferencija.
    Međunarodni aerodrom Sarajevo predstavlja ne samo glavnu vezu Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta, već sve više postaje prepoznatljiv brend na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prošle godine opsluženo je više od 850.000 putnika. Podaci iz prvog kvartala ove godine ukazuju da će i 2017. godina biti rekordna na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
    Međunarodni aerodrom Sarajevo izuzetno je značajan i za ostale grane gospodarstva u Bosni i Hercegovini.Turizam je jedna od gospodarskih grana koja ima izuzetno širok dijapazon koristi, tako da će povećan protok turista preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo imati pozitivne učinke na niz gospodarskih sektora u našoj zemlji.